Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عموما در مناسبت‌های مختلف و در سفر مسئولان کلان به استان‌ها شاهد کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی هستیم، گاهی عمر این پروژه‌های نیمه‌تمام به بالای یک دهه نیز می‌رسد، اما برخلاف وعده‌های متعدد شاهد تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها نیستیم، تعدادی از این پروژه‌ها در پیشرفت و توسعه چهارمحال و بختیاری نقش کلیدی دارند، اما تعلل در تکمیل آن‌ها گرد ناامیدی را بر چهره استان پاشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

/ عکاس: نیما احمدی

به گزارش ایسنا، در این گزارش آخرین وضعیت تعدادی از پروژه‌های عمرانی اولویت‌دار چهارمحال و بختیاری را مشاهده می‌کنید که تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها می‌تواند گامی مهم در راستای توسعه استان باشد.

راه‌آهن مبارکه- سفید دشت به شهرکرد

پروژه راه‌آهن مبارکه_ سفیددشت به شهرکرد در تیرماه سال ۱۳۹۰ کلنگ‌زنی شد، این پروژه جزو طرح‌های اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری محسوب و با بهره‌برداری از این پروژه فاصله استان‌های جنوبی به مرکز حدود ۵۰۰ کیلومتر کوتاه‌تر می‌شود، طول مسیر اجرایی این پروژه حدود ۹۲ کیلومتر و برای اجرای آن ۱۵۰۰ میلیارد تومان هزینه پیش‌بینی شده است، در حال حاضر پیشرفت این پروژه حدود ۶۰ درصد است، طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده زیرسازی پروژه راه‌آهن باید تا پایان دولت قبل به اتمام می‌رسید و پس از آن عملیات ریل‌گذاری آغاز می‌شد، اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است.


پروژه آبرسانی بن- بروجن

پروژه آبرسانی بن به بروجن به گفته مسئولان ارشد چهارمحال و بختیاری ویترین پروژه‌های عمرانی استان محسوب می‌شود، کلنگ این پروژه در سال ۹۱ بر زمین زده شد، بهره‌برداری از این پروژه مشکل آب شرب نیمی از جمعیت این استان که شامل ۱۱ شهر و ۱۳ روستا است را مرتفع می‌کند، به همین علت این پروژه در لیست ۳۱ پروژه اولویت‌دار کشور قرار گرفت و باید لوله‌گذاری مسیر اصلی این پروژه تا پایان دولت دوازدهم به اتمام می‌رسید، پیشرفت فیزیکی این پروژه در حال حاضر بالای ۸۰ درصد بوده، اما متاسفانه وعده‌های متعدد  برای اتمام این پروژه در دولت‌های قبل تاکنون به سرانجام نرسیده است.


تونل گورمیزه

عملیات اجرایی تونل گورمیزه در سال ۸۷ بر زمین زده شد، طول این تونل ۱۱۶ کیلومتر است و این پروژه در حال حاضر ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، با اجرای این پروژه مسیر شهرکرد به خوزستان ۳۲ کیلومتر کوتاه‌تر خواهد شد، طول بزرگترین تونل این پروژه ۱۶۷۰ کیلومتر است و به گفته مسئولان مهم‌ترین عامل در کند بودن روند اجرایی این پروژه کمبود اعتبار و تزریق قطره چکانی اعتبارات است.

تونل زره

عملیات اجرایی تونل زره از سال ۱۳۸۵ در شهرستان کیار آغاز شد، روند اجرایی این پروژه در دهه گذشته بسیار لاک‌پشتی بود،  طبق گفته مسئولان  فعالیت عمرانی در این تونل عملا در سال‌های ۹۳ و ۹۴ کاملا متوقف شده بود، مجددا عملیات اجرایی حفر تونل زره در سال ۹۴ آغاز و تا پایان سال ۹۸ نزدیک به ۷۰۰ متر از تونل حفاری شد، در شهریورماه امسال عملیات حفاری تونل زره به پایان رسید، طبق آخرین صحبت‌های  مسئولان با ایسنا انجام عملیات لاینیگ در تونل زره یک کار هزینه‌بر است، اما در صورت تامین اعتبار در مدت زمان کوتاه عملیات به اتمام می‌رسد، اگر اعتبارات مورد نیاز تخصیص داده شود، حداکثر تا یکسال آینده این تونل به‌بهره‌برداری خواهد رسید.

درمانگاه خیری سامان

عملیات اجرایی درمانگاه خیری شهرستان سامان نیز از سال‌ ۹۸ آغاز شده است، این پروژه نیز به‌دلیل عدم اخذ مجوزات لازم در حال حاضر دچار رکود شده است، طبق وعده مسئولان مقرر شد که روند اخذ مجوزات از سوی شهرداری تسهیل شود، باتوجه به توریستی بودن این شهرستان ضرورت تکمیل این پروژه بسیار بالا است.

درمانگاه خیری شلمزار
شهر شلمزار مرکز شهرستان کیار محسوب می‌شود، این شهر باتوجه به جمعیت قابل توجه از کمبود بیمارستان و مرکز درمانی شبانه‌روزی با امکانات مناسب رنج می‌برد، پروژه درمانگاه خیری شلمزار از سالیان قبل آغاز شده است، اما به‌علت کمبود اعتبارات این پروژه تکمیل و به ‌بهره‌برداری نرسیده است، این پروژه از پیشرفت فیزیکی قابل توجهی برخوردار بوده و در صورت تزریق اندکی اعتبار می‌تواند تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.


سد گهرو

سد گهرو در مجاورت شهر گهرو با هدف تأمین آب کشاورزی و صنعت منطقه احداث شده ، ساخت این سد از نوع سنگریزه، با هسته رسی به ارتفاع بیش از ۲۵ متر از پی و با حجم کل مخزنسه میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب از سال ۱۳۸۹ شروع شده است، آبگیری اولیه این سد در سال ۱۳۹۵ انجام شد و مسئولان وقت وعده دادند در صورت تامین اعتبار این پروژه به پیشرفت قابل توجه برسد، این پروژه هم‌چنان معطل تخصیص اعتبار است.


محور چهارخطه شهرکرد به شلمزار

جاده شهرکرد به شلمزار به‌علت حجم بالای تردد خودرو و تصادفات منجر به فوت و جرح به‌نام جاده مرگ نام گرفته است، به گفته فرماندار این شهرستان روزانه ۱۳ هزار خودرو در این محور تردد می‌کنند، عملیات اجرایی پروژه محور شهرکرد به شلمزار در مردادماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد، این پروژه در پنج ماه ابتدایی پیشرفت فیزیکی خوبی داشت، اما این پروژه از پیشرفت فیزیکی چندانی برخوردار نیست، هر روز دیرکرد در اتمام پروژه موجب در خطر افتادن جان رانندگان و سرنشینانی می‌شود که در این محور تردد می‌کنند، مطالبات پیمانکاران روند اجرایی این پروژه را کند کرده است.

طرح توسعه بیمارستان امام رضا(ع) در شهر اردل

کلنگ احداث طرح توسعه‌ای بیمارستان امام‌رضا(ع) اردل در سال ۱۳۹۵ بر زمین زده شد، با اتمام این پروژه ۳۲ تخت به مجموع تخت‌های بیمارستانی در این شهرستان افزوده خواهد شد، این پروژه در حال حاضر ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، علت اصلی توقف این پروژه به گفته فرماندار این شهرستان کمبود اعتبار است، در صورت تامین اعتبار این پروژه در کمتر از یکسال به بهره‌برداری می‌رسد.

پروژه سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفره در شهرستان لردگان

پروژه سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفر شهر لردگان در سال ۹۷ کلنگ‌زنی شده است، تاکنون برای این پروژه ۱۴ میلیارد ریال هزینه شده و ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، در سالجاری نیز یک میلیارد ریال برای اجرای این پروژه مصوب شد، اما تاکنون این اعتبار اختصاص پیدا نکرده است، برای اتمام این پروژه ۱۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز خواهد بود که طبق گفته مسئولان در صورت اختصاص اعتبار به این شیوه اتمام این پروژه ۲۰ سال به‌طول می‌انجامد.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی عکس منطقه چهارمحال و بختیاری پروژه عمراني پروژه نیمه تمام جاده شهرکرد شلمزار انتقال آب بن بروجن راه آهن بهره برداری از این پروژه چهارمحال و بختیاری پروژه های عمرانی اجرایی این پروژه اتمام این پروژه عملیات اجرایی پیشرفت فیزیکی درمانگاه خیری گفته مسئولان پروژه ها حال حاضر تا پایان تونل زره آغاز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۵۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار تصاویری از عملیات منفجر کردن یک تونل توسط نیروهای القسام

شبکه خبری «الجزیره» تصاویر اختصاصی جدیدی از نیروهای گردان‌های عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس در یکی از تونل‌های غزه به دست آورده که در حال بمب‌گذاری تونلی پیش از ورود نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به داخل آن هستند.

به گزارش ایسنا، تصاویری که الجزیره از نیروهای القسام منتشر کرد، نشان می‌دهد که اعضای این گردان، تجهیزات و تسلیحات سربازان اسرائیلی را که در یک کمین بمب‌گذاری شده در غزه آنها را هدف قرار داده بودند، ضبط و مصادره کردند.

همچنین در این تصاویر اختصاصی مشاهده می‌شود که نیروهای القسام از بمب‌های «القفازیة» که اولین بار در طوفان الاقصی مورد استفاده قرار گرفت، استفاده می‌کنند.

به نظر می‌رسد که این بمب کارکرد خاصی دارد و کارکردش این است که پس از طراحی کمین توسط نیروهای القسام در میان سربازان اسرائیلی منفجر شود.

گردان‌های القسام در آستانه پایان ماه هفتم حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، بیشتر از قبل از کمین‌ها استفاده کرده و توان خود را در مطابقت دادن خود با تغییرات میدان نبرد نشان می‌دهند.

یکی از فرماندهان القسام به الجزیره گفت: آماده کردن کمین‌ها نیازمند مهارتی در زمینه مواد منفجره و همخوانی سلاح‌های موجود با شرایط میدانی عملیات است و برای موفق بودن آن باید تلاش اطلاعاتی دقیقی برای شناسایی شیوه کار و مسیرهای دشمن انجام شود.

به گفته این فرمانده القسام، کمین‌ها در سه مرحله احداث می‌شوند، اول، کشاندن دشمن به منطقه کمین که مستلزم توان ارزیابی اقدامات و واکنش‌های دشمن است، دوم، استتار تله‌های طراحی شده برای جلوگیری از شناسایی آنها و سوم، منتظر ماندن برای لحطه مناسب در جایی بسیار دقیق جهت فعال کردن کمین.

گردان‌های القسام چند هفته قبل جزئیاتی از بمب‌ «القفازیة» را برای اولین بار منتشر کرد و یکی از فرماندهان این گردان‌ها اعلام کرد که این بمبی ضد نفر است که ترکش‌های آن به صورت دایره‌ای شلیک می‌شود تا بیشترین تلفات ممکن را بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویری از عملیات منفجر کردن یک تونل توسط نیروهای القسام
  • پیشرفت ۸ درصدی عملیات اجرایی احداث باغ مشاهیر
  • آغاز عملیات عمرانی پروژه پیاده‌راه باباطاهر همدان
  • پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری
  • ۱۲۳ پروژه عمرانی در شهر هچیرود طراحی شده است