Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - جنگل‌های زاگرس قسمت عظیمی از جنگل‌های کشور را تشکیل می‌دهد که بخش وسیعی از این جنگل‌ها در چهارمحال و بختیاری قرار دارد، جنگل‌هایی که به دلایل مختلفی اکنون در حال تخریب و نابودی هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، جنگل‌ها کانون حیات و زندگی در کشور هستند و حفاظت و صیانت از آن‌ها در زندگی منطقه و نسل‌های آینده اهمیت فراوانی دارد، صیانت از جنگل‌ها یعنی صیانت از خاک، آب، هوا و در پی آن صیانت از زندگی بشر، پس باید برای حفاظت از این منابع ارزشمند سعی و تلاش نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگل‌های زاگرس قسمت عظیمی از جنگل‌های کشور را تشکیل می‌دهد که بخش وسیعی از این جنگل‌ها در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد،  این جنگل‌ها زیستگاه موجودات بسیاری است و در حفاظت از آب و خاک منطقه و حتی معیشت مردم منطقه نقش بسزایی دارد اما این روزها جنگل‌های زاگرس حال خوبی ندارند و باید پیش از آن که به طور کامل نابود شوند چاره‌ای اندیشیده شود.

امروزه در اثر  تغییرات سبک زندگی شاهد تغییر اقلیم و اکوسیستم‌های طبیعی هستیم، این تغییرات موجب خشکیدگی و تخریب بسیاری از جنگل‌های کشور از جمله جنگل‌های چهارمحال و بختیاری شده است، علاوه‌بر این  وجود ریزگردها،آفات گیاهی، آتش‌سوزی و قاچاق چوب موجب از بین رفتن بخش عمده‌ای از جنگل‌های استان شده است.

به جرات می‌توان گفت بخش عمده‌ای از تخریب جنگل‌ها به دلیل سودجویی برخی افراد است این افراد با قطع درختان جنگلی و فروش چوب و زغال حاصل از آن به سود بسیاری دست می‌یابند در برخی از مناطق جنگلی نیز مردم بومی برای گذران زندگی و معیشت خود اقدام به قطع درختان برای تهیه هیزم و زغال می‌کنند، اگر معیشت این افراد تامین شود قطعا بخشی از تخریب جنگل‌ها متوقف می‌شود اما برای کوتاه کردن دست سودجویان از جنگل‌ها باید برخورد قاطع و جدی انجام شود.

قطع درختان برای تهیه ذغال

علی‌حسین امینی، رئیس اداره فنی‌جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهارداشت: چهارمحال و بختیاری دارای 328 هزار هکتار جنگل است که از ناحیه غرب استان امتداد پیدا می‌کند و قسمت‌هایی از شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، کیار، خانمیرزا و لردگان را می‌پوشاند.

وی افزود: غالب گونه‌ این عرصه‌های جنگلی بلوط ایرانی است و گونه‌های بنه، کیکوم،بادام کوهی، گلابی وحشی، شن و سرو کوهی نیز به همراه بلوط پوشش جنگل‌های استان را تشکیل می‌دهد.

امینی با اشاره به اینکه حفظ پوشش جنگلی از جهات مختلف اهمیت دارد، گفت: جنگل‌ها در حفظ خاک، حفظ عرصه طبیعی، کاهش فرسایش خاک، کاهش روان‌آب‌ها و جذب آب در سفره‌های زیرزمینی، بهبود منظر طبیعی و توسعه گردشگری، حفظ حیات‌وحش، اشتغالزایی و بهبود معیشت مردم ساکن جنگل یا بهره‌برداران جنگل اهمیت دارد.

رییس اداره فنی‌جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: عواملی همچون بهره‌برداری غیر مجاز در قالب قطع درختان جنگل، تهیه زغال و هیزم برای مصارف روستایی و فروش در خارج از استان، آتش‌سوزی، شخم و شیار در قالب زیروسکوپ، چرای بی‌رویه دام‌ها که مانع زادآوری گونه‌های جنگلی می‌شود عمده دلایل تخریب جنگل‌های استان است‌.

وی با اشاره به اینکه آفات و بیماری‌هاو مهم‌تراز همه خشکیدگی درختان بلوط و گونه‌های گیاهی استان از مهم‌ترین دلایل تخریب جنگل هستند، عنوان کرد: خشکیدگی درختان جنگل ناشی از کاهش رطوبت جنگل در اثر تغییر اقلیم با کاهش بارش و افزایش دما است به طوری که در سطحی حدود 30 هزار هکتار از عرصه‌های جنگلی استان خشکیدگی مشاهده می‌شود که خشکیدگی به صورت سرشاخه، تنه درخت و یا کل درخت است.

کمبود قرقبان

رئیس اداره فنی‌جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تشریح کرد: طبق برنامه‌هایی که سازمان اعلام کرده است احیا و غنی‌سازی جنگل در دستور کار قرار دارد، با ایجاد سامانه‌های آبگیر در بالادست درختان جذب رطوبت و تقویت ریشه درخت صورت می‌گیرد که موجب شادابی جنگل می‌شود .

امینی ادامه داد: قرقبانان با گشت و مراقبت مانع چرای بی‌رویه دام می‌شوند همچنین مبارزه با آفات با محلولهای غیر شیمیایی و بیولوژیک از تخریب و خشکیدگی جنگل جلوگیری می‌‌کند.

وی با بیان اینکه طبق تقسیم‌بندی و برآورد نرم حفاظتی استاندارد باید برای هر 2 هزار هکتار جنگل یک قرقبان و برای هر 5 هزار هکتار مرتع یک قرقبان در نظر گرفته شود، گفت: با این عدد فاصله بسیاری داریم و تنها 50 درصد این نیروها در اختیار استان قرار دارد شرایط مالی سازمان و اراده مسوولان کشوری برای تامین نیروی مورد نیاز برای حفاظت از جنگل‌های استان نیاز است.

امینی با اشاره به اینکه با افراد متجاوز در جنگل‌ها برخورد قانونی می‌شود، خاطر نشان کرد: برای قطع درختان طبق ماده 42 قانون حفاظت از 3 تا 6 ماه حبس در نظر گرفته می‌شود همچنین برای قاچاق چوب و زغال نیز مجازات حبس وجود دارد.

رییس اداره فنی‌جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: کشف کوره زغال برخورد قانونی و جریمه دارد و برای چرای دام نیز علاوه بر جریمه در صورت تکرار جرم مجازات حبس در نظر گرفته می‌شود.

تشکیل 284 پرونده قاچاق چوب و زغال

محمدرضا عمرون، مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: در 10 ماهه نخست امسال تعداد 284 پرونده در زمینه قاچاق چوب و زغال وارد شعب تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری شده است که از این تعداد 282 پرونده مورد رسیدگی واقع و مختومه شده است.

قاچاقچیان چوب بلوط‌های جنگلی در منطقه حفاظت  شده "مله گاله" دستگیر شدندجنگل‌های حرا در استان هرمزگان گسترش می‌یابند/ برنامه‌ریزی برای کاشت 1.5 میلیون اصله نهال در حراعملیات جنگل‌کاری برای تولید چوب نئوپان با استفاده از پسآب فاضلاب بوشهر آغاز شد

وی عنوان کرد: این اداره کل مصمم است با قاچاقچیان چوب و زغال برخورد قاطع نماید و در این خصوص متخلفان علاوه بر  ضبط کالا به پرداخت مبلغ 59 میلیارد و 639 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جنگل های استان تخریب جنگل ها قطع درختان هزار هکتار چوب و زغال جنگل ها قاچاق چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۸۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بارش‌ها بهاری از امروز در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ کارشناس هواشناسی استان گفت: بارش‌های بهاری در پاره‌های از نقاط استان تا اوایل هفته آینده در چهارمحال و بختیاری پیش بینی شده است.
قطره با اشاره به اینکه آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها دور از انتظار نیست، افزود: بیشترین فعالیت سامانه بارشی امروز در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، فارسان، کیار، لردگان، خانمیرزا و فلارد است.
وی از کوهنوردان خواست از صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

دیگر خبرها

  • پیش بینی بارش‌ها بهاری از امروز در چهارمحال و بختیاری
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • دستگیری ۴ عامل تخریب شیشه‌ مغازه‌ها و خودروها در ملارد
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • سه قاچاقچی سوخت در ایرانشهر محکوم شدند
  • بهره برداری از پایگاه اورژانس ۱۱۵ در اردل
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین