Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، فرهاد بختیاری‌فر ظهر امروز در اختتامیه آیین پویش مهرواره آب و تجلیل از برگزیدگان اظهار کرد: کمبود آب همواره یک عامل محدود کننده است و اگر آب کم باشد، توسعه نیز کم می‌شود.

وی با بیان اینکه متوسط بارندگی در همدان ۲۵۰ لیتر است و کشور ما کشوری خشک و نیمه خشک است بیان کرد: توزیع بارندگی در کشور از ۱۰۰۰ تا ۱۴۸ میلی‌متر پراکنده است و آب در سه بخش کشاورزی، صنعت و خانگی مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه میزان مصرف آب در بخش شهری ۵.۴ میلیارد مترمکعب در سال است که حدود ۴.۳ میلیارد متر مکعب آن در بخش خانگی است گفت: سرانه مصرف متکی به عوامل متعددی است هرچند در کشورهای پیشرفته سرانه مصرف پایین‌تر است اما در کشور ما بالاست در حالی که بارندگی کمتری داریم.

وی با اشاره به اینکه میزان بارندگی در سال آبی گذشته ۱۵۷ میلی‌متر و جزو کم‌بارش‌ترین سال‌ها طی ۵۰ سال اخیر بود عنوان کرد: کاهش بارندگی نسبت به سال آبی قبل حدود ۵۰ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۷ درصد است.

بختیاری‌فر تصریح کرد: علاوه بر کاهش بارندگی طی سال آبی جاری، افزایش دما نیز نسبت به دوره‌های مختلف داشتیم به طوری که نسبت به سال قبل ۱.۶ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۳ درصد بوده است.

وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به بارش کم در سال آبی جاری استفاده بهینه در آب داشته باشیم خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای مهم مصرف بهینه آب، مدیریت فنی است اما راهکار بعدی فرهنگ‌سازی در بین مردم است که باید نسبت به موضوع آب حساس باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تاکید بر اینکه مدیریت تقاضا و مصرف آب باید در اولویت مصارف بهینه قرار گیرد گفت: استاندارد مصرف آب شرب ۱۵۰ لیتر برای هر خانوار است اما در همدان گاهی تا ۲۰۰ لیتر هم می‌رسد به طوری که اگر تقسیم‌بندی هم کنیم، ۶ درصد مشترکان مصرف آب بیش از الگوی مصرف داشته و ۵۰ درصد خوش مصرف هستند.

وی با اشاره به راه‌اندازی پویش مهرواره آب یادآور شد: این پویش در راستای فرهنگسازی آب بود که هزار نفر در ۹ بخش شرکت کردند.

بختیاری‌فر با بیان اینکه دو منبع آب سطحی و زیرزمینی برای تامین آب شرب در همدان مد نظر است گفت: یکی از دلایل مصرف بالای آب، کشاورزی است که لازم است الگوی مصرف مناسبی به کشاورزان داده شود.

وی با بیان اینکه اکنون سد اکباتان ذخیره آبی پایینی دارد و حجم آن ۳ میلیون متر مکعب است گفت: این میزان طی ۱۲ سال اخیر بی‌نظیر بوده و این میزان تنها ۲۰ روز می‌تواند آب همدان را تامین کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه خوشبختانه ورودی سد مناسب است و افزایش ارتفاع داشته است گفت: با اعمال مدیریت و شیوه کاهش فشار آب در شب، میزان برداشت از ابتدای دی‌ماه از سد که ۷۰۰ لیتر در ثانیه بود به ۳۸۰ لیتر در ثانیه رسیده است.

وی با اشاره به اینکه از سد آبشینه نیز برداشت آب نداریم و آب‌های بالادست را به سمت سد هدایت کردیم گفت: سد آبشینه هم‌‌اکنون۵۰۰ هزار مترمکعب آب دارد که برای ایام دیگر سال ذخیره می‌شود.

بختیاری‌فر خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که با حداقل مشکل آبرسانی به مشترکان را داشته باشیم و تا رسیدن آب سد تالوار در سال آینده، آب را با اعمال مدیریت مصرف کنیم.

 وی با تاکید بر اینکه با اختصاص اعتباراتی به این پروژه، سال جدید خبرهای خوبی را در تامین آب بلندمدت به استان همدان خواهیم داشت تصریح کرد: برنامه این است که تا تامین آب پایدار از منابع زیرزمینی استفاده کنیم و برداشت از سد کاهش یابد.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاهش بارندگی مصرف بهینه آب سد اکباتان بختیاری فر سال آبی مصرف آب سال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۷۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی


به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی ۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و عنوان کرد که ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

طبق اعلام این سازمان استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر بیشترین مسمونان با قارچ وحشی را در کشور داشته اند که خوشبختانه هیچ یک از مسمومان، جان خود را از دست نداده است.


 این سازمان با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت، اعلام کرد: متاسفانه برخی گروه‌های طبیعت گرد نسبت به مصرف این قارچ‌ها اقدام می‌کنند که می‌تواند موجب بیماری آنها شود. با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدار‌های لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ‌ها در طبیعت داده و رسانه‌ها نیز در این زمینه اطلاع نقش آفرینی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحول خوبی در بوکس کشور ایجاد شده است/ همدان استعدادهای خوبی دارد
  • امسال و سال آینده رزن ورودی بهورز خوبی خواهد داشت
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • ژاوی: برای فصل بعد همه باید پیشرفت کنیم/ «لِوا» الگوست
  • ستاره بارسلونا: به جدایی فکر نمی‌کنم
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد